Pralines Zandvoort

Onze Leonidas pralines Zandvoort doen niets onder voor chocolade die u in België koopt. Leonidas chocolade is, omdat het een merk is, over de gehele wereld immers hetzelfde. Dat betekent dat er zonder palmolie en mét 100% cacaoboter gewerkt wordt. Hoe Leonidas chocolade dan toch betaalbaar kan blijven?  Dankzij het grote aantal verkooppunten wereldwijd zijn de pralines voor iedereen toegankelijk. Dit was, toen oprichter en naamgever, Leonidas in 1948 overleed, ook precies de tactiek waarmee zijn neef Basilio Kestekides het bedrijf voortzette. 

Leonidas Pralines

Leonidas pralines zijn niet voor niets een wereldbegrip. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog besloot het bedrijf zelf zijn cacao in te gaan kopen. Doordat ze op die manier zelf hun chocolade konden gaan produceren, werd het ook steeds makkelijker de gewenste kwaliteit te waarborgen. Zo konden ze met recht zeggen: “Leonidas pralines zijn bereid uit 100% cacaoboter en zonder palmolie”. Daarnaast is het bij Leonidas ook nooit de bedoeling geweest om een bepaalde exclusiviteit te creëren, door het hanteren van exceptioneel hoge prijzen. Integendeel. In plaats van een zogeheten gelimiteerde productie, werd in 1950 de productiecapaciteit juist verdubbeld. Tevens bleef tot 1983 de prijs van Leonidas pralines onder controle van de overheid, omdat ze werden gezien als een levensbehoefte.

Tegenwoordig zijn voedselproducerende bedrijven verplicht hun ingrediëntenlijsten openbaar vrij te geven. Dit in verband met allergene stoffen. Op de site van Leonidas kun je, per praline, informatie vinden over de samenstelling. Wist je dat ze zelfs glutenvrije pralines maken? In elke Leonidas winkel is een allergenenboekje te verkrijgen met alle soorten pralines. Naast dat Leonidas als eerste, kwaliteits-chocolade bereide zonder palmolie en met 100% cacaoboter, hadden ze ook de primeur met de Manon praline. Je weet wel, die overheerlijke witte praline, gevuld met een in botercrème gehulde geroosterde hazelnoot. Vanzelfsprekend bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Ontdek ons assortiment en laat u verwonderen. Kom langs in onze winkel en ervaar, proef en beleef een Leonidas “moment of happiness’’.

Ontdek onze chocolade