Ons verhaal

B. Chocolates & More is een trotse partner van Leonidas, kwaliteit staat bij ons voorop. Daarom kunnen wij jou de beste ervaring bieden in onze chocolaterie en Nespresso experience in één in Zandvoort. Benieuwd hoe de chocolade van Leonidas tot stand komt van oogst tot eindproduct? Ontdek het hier.

Ons verhaal

Benieuwd hoe de chocolade van Leonidas tot stand komt van oogst tot eindproduct? Kwaliteit staat voorop zodat jij uiteindelijk de beste ervaring ervaart. 

Assortiment

1: Waar het begint

Chocolade is het eindproduct van een prachtig en zorgvuldig proces. Het begint natuurlijk allemaal bij de cacaoboon zelf. Van bloem tot vrucht groeien deze bonen in de subtropische strook rond de evenaar. Uiteindelijk blijft uit de bonen alleen de nib over, de echte cacao.

2: De componenten

De selectie van pure en zuivere ingrediënten is ongelofelijk belangrijk en moet zorgvuldig gebeuren. Cacaobonen van de beste kwaliteit vanuit verschillende landen worden vakkundig met elkaar gemengd. Afhankelijk van het soort bonbon dat jij wilt worden verschillende ingrediënten met elkaar gemengd. De selectie van pure en zuivere ingrediënten is ongelofelijk belangrijk en moet zorgvuldig gebeuren. Cacaobonen van de beste kwaliteit vanuit verschillende landen worden vakkundig met elkaar gemengd. Afhankelijk van het soort bonbon dat jij wilt worden verschillende ingrediënten met elkaar gemengd.

3: Het raffineren

De bonbons van Leonidas staan bekend om hun fijnheid, ze smelten letterlijk weg op de tong. Alle chocoladedeeltjes worden ten eerste gewalst zodat ze allemaal dezelfde grootte hebben, 150 micron. Vervolgens worden de deeltjes chocolade nog een stuk fijner gemaakt, tot wel 20 micron. Gegarandeerd een ongelofelijke smaakervaring!

4: De afronding

Als laatste verwerkingsstap wordt de chocolade getempereerd. Dit zorgt ervoor dat de  chocolade hard wordt, krimpt, zodat het nog beter smelt in de mond. Is je die glans weleens opgevallen op bonbons/chocolade? Dat is ook een resultaat van het tempereren van de chocolade.

5: Het verpakken

Dan is het tijd voor de allerlaatste stap: het verpakken van de chocolade. Nu komt het eindproduct er ook echt uit te zien hoe jij het ziet in de winkel. Dit betekent het einde van het proces van de cacaoplant tot de bonbon. Kom langs in onze winkel om te ontdekken hoe jouw bonbons zorgvuldig zijn verpakt!